Білий амур

Білий амур – це травоядная прісноводна риба з родини Коропові, що мешкає в Північній Азії, в європейській частині СНД, на Далекому Сході. Амур з вигляду схожий на карпа, але його тіло більше витягнуте, і луска більше світла, срібляста і велика. Що цікаво, ловиться амур на водорості, свіжі огірки, молоді кукурудзяні качани, можливо, ще і тому його друге поширена назва – трав'яний короп.

Харчова цінність
Порція
Амур білий 100 г
 
Кількість на порцію
Калорії
134
Калорії з жирів
47,7
 
% Добове значення *
Всього жирів
5,3 г
8 %
Холестерин
0 мг
0 %
Натрій
0 мг
0 %
Калій
0 мг
0 %
Всього вуглеводів
0 р
0 %
Харчові волокна
0 р
0 %
Білки
18,6 г
37 %
 
* Розрахунок добового раціону в 2000 ккал
Співвідношення БЖУ в продукті
 
Джерело: depositphotos.com///247
Как сжечь 134 ккал?
Ходьба 34 мін.
Біг підтюпцем 15 мін.
Плавання 11 мін.
Велосипед 19 мін.
Аеробіка 27 мін.
Робота по дому 45 мін.

Корисні властивості білого амура

Білий амур цінують за те, що в ньому містяться вітаміни А, В, С, Е, фосфор, кальцій, натрій, калій. Особливу користь людині приносять омега-6 жирні кислоти, які також знайдені в м'ясі білого амура.

Хімічний склад філе риби дозволяє йому проявляти антиоксидантні властивості, запобігати розвиток патологій мозку, серцево-судинної системи.

Регулярне вживання білого амура дає можливість підтримати нервову і травну систему, відрегулювати рівень цукру в крові, простимулювати надходження кисню до клітин.

Калорійність білого амура становить 134 калории.

Секрети приготування білого амура

Білий амур – універсальна з кулінарної точки зору риба. Його можна гасити, коптити, смажити, варити, запікати.

Враховуючи те, що навчилися розводити білого амура в штучних умовах, сьогодні досить просто купити його свіжим. А це значно збільшує кількість страв, які можна приготувати з амура.

Для приготування білого амура краще брати велику рибу, оскільки з неї легко видаляються кістки.

можна Готувати рибу, порізану на шматки, або цілу. Більш жирні шматочки можна смажити, а більш сухі, ті, що ближче до задньої частини, краще стушкувати з смаженими цибулею і морквою, лимоном і чорним перцем: рибу потрібно довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і тушкувати близько півгодини-години.

Для того щоб запекти рибу, її спочатку потрошать, виймають хребет через живіт, залишаючи шкіру на спині цілою. Після цього рибу солять, перчать, розкривають і кладуть спиною вниз на лист, змащують майонезом, кладуть зверху смажені цибулю з морквою. Запікають білого амура 30-50 хвилин, більш точний час залежить від його розмірів.

Белый амур фаршированный

Можна запекти амура у фользі, так збережеться його сік, яким можна полити гарнір – товчена картопля або варений рис. Почищену рибу без кісток миють, сушать, солять, перчать, поливають соком лимона, загортають в харчову фольгу, запікають 30-50 хвилин.

Ті, хто не страждає хворобами ШКТ або підшлункової залози, печінки, і не боїться зайвих калорій, може обсмажити філе або шматочки риби на кістки в клярі з яєць та борошна. Перед приготуванням білого амура, як зазвичай, солять і перчать, при бажанні взбрызгивают соєвим соусом. Можна додати в кляр інші спеції за смаком, наприклад, часник або хмелі-сунелі.

Протипоказання

Білий амур може завдати шкоди лише тим, хто страждає алергією на рибу або морепродукти.

Тим, хто дотримується низькокалорійної дієти, краще утриматися від вживання риби. Незважаючи на невисоку калорійність, білий амур досить жирний, а це може знизити ефект дієти.

Відео з YouTube по темі статті:

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter.

Поділитися:
 
Оцініть статтю: 3.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.90 (5 голосів)
 
Коментарі до матеріалу (1):
welder   /  09 грудня 2014, 13:29
щяс ми його запечемо!
Відповісти
чи Знаєте ви, що:

74-річний житель Австралії Джеймс Харрісон ставав донором крові близько 1000 разів. У нього рідкісна група крові, антитіла якої допомагають вижити новонародженим з тяжкою формою анемії. Таким чином, австралієць врятував близько двох мільйонів дітей.

Климакс – не повод для расстройства Клімакс – не привід для розладу

«40+» - самий чудовий період в житті жінки, який можна охарактеризувати так: «Ще красуня, але вже далеко не дурна». У цьому віці можна вийти за...