Шкода шампанського

Прекрасний ігристий напій – шампанське вино, просто зване шампанським, зобов’язане своїм виникненням регіону Шампань, в честь якого і названо. Ми не уявляємо собі будь-яке значне торжество без веселою стрільби вилітають пробок і б’є іскристої пінного струменя цього п’янкого напою. Крім того, шампанське користується великою любов’ю у дівчат і жінок, так як вважається легким спиртним напоєм. А вже в Новий рік його п’ють обов’язково в кожній родині.

Але ви помічали, що від шампанського, як правило болить голова, і стрімко накриває п’янке веселощі швидко переходить у фазу, коли головний біль затьмарює ефект від випитого?

веселі бульбашки

Все завдяки ігристим бульбашок. Шкода дешевих штучних газованих напоїв з додаванням спирту, які підносять нам під назвою «шампанське» очевидний. Такий продукт, завдяки насиченню булькаючої вуглекислоти миттєво всмоктується в кров. А склад у нього явно сумнівний: лимонна кислота, цукор, спирт, барвник, ароматизатори і вода.

Справжнє шампанське вино натурального бродіння, витримане протягом року відрізняється багатою піною і довгим збереженням бульбашок, до 24 годин, в порівнянні з 20 хвилинами у газованої підробки. Проте, головний біль благородний напій теж забезпечує з лишком, так як швидко розширює судини, але його вплив швидко закінчується, і судини спішно звужуються, що призводить до головного болю.

Як уникнути подібних неприємностей? Потрібно ще випити келишок, і ще. А може, краще не варто і починати? До речі, якщо пити виснажений напій, сп’яніння настає повільніше, а головний біль обходить стороною.

Читайте також :

  • види алкоголю
  • Цукровий діабет і алкоголь
  • Чи можна вагітним безалкогольне пиво?
  • Алкоголь при гастриті
  • Який алкоголь менш шкідливий

Шампанське – звичайний алкогольний напій

Як і всякий алкогольний напій, шампанське шкідливо для нашої печінки, для гинуть, під впливом алкоголю клітин головного мозку, що в свою чергу веде до погіршення пам’яті і зору. Відбувається це завдяки вмісту в шампанському етанолу, під впливом якого руйнуються еритроцити – клітини крові, відповідальні за насичення організму киснем, недоодержуючи який, починають активно відмирати клітини мозку.

А внаслідок кисневого голодування страждають і інші органи. Особи, часто і постійно вживають шампанське, запросто можуть стати алкоголіками і приклади цих неприємних прогнозів є.

Особливо шкідливо пити шампанське натщесерце, хоч і існує улюблена народом приказка, що вранці шампанське п’ють аристократи і дегенерати, але звідки такі невтішні порівняння? Випитий на порожній шлунок напій досить серйозно дратує травний тракт і підвищує кислотність.

НАШІ ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ

Шампанське для дітей і вагітних

І, звичайно ж, неприпустимо пити шампанське вагітним жінкам, адже алкоголь в будь-яких дозах уповільнює розвиток плода під час вагітності та дитини після народження. Припустимо іноді пити трохи червоного сухого вина, значно розведеного водою, але від ігристих напоїв краще відмовитися.

Особам, які не досягли 18 річного віку, так само слід утриматися від звеселяючого напою, так як в юному віці організм дуже чутливий до ідеалу.

А якщо шампанське вип’є дитина у віці до п’яти років, то може відбутися пошкодження дихального центру. Навіть 30 грамів напою можуть стати смертельними для малюка, тому уважно стежте під час свята, щоб дитина не сьорбнув з дорослого склянки, і вже тим більше не наливайте дитині шампанське самостійно, це не газована вода.

Коли шампанське нешкідливо?

Звичайно, келих хорошого, справжнього шампанського вина не зашкодить і подарує насолоду смаком і веселий настрій. Головне у всьому знати міру. І ще таке уточнення, шампанські вина можуть бути тільки сухими. Ніяких солодких, напівсолодких і напівсухих. Кислий брют – в цьому і є принадність справжнього напою для справжніх цінителів.

Лада Свєтлова