Хурма і печія – чи може викликати і як не допустити її появу?

Хурма в наших широтах вважається екзотичної гостею, фруктом з неоднозначною репутацією. Безліч небилиць пов’язано з вживанням і навіть шкодою хурми для шлунково-кишкового тракту. Розвіяти міфи про дивовижну сонячної ягоді допоможе об’єктивна інформація.

зміст

  • 1 Божий вогонь
  • 2 Чим багаті, тим і раді
  • 3 Вплив хурми на роботу шлунково-кишкового тракту
  • 4 Як не допустити печії при вживанні хурми
  • 5 Вплив клітковини на моторику шлунково-кишкового тракту
  • 6 Аптека в шкірці
  • 7 Протипоказання
  • 8 Як позбавитися терпкості
  • 9 Як вибрати стиглу ягоду

Божий вогонь

Саме так перекладається грецьке назва хурми. Специфічний терпкий присмак не знижує популярності яскравих плодів з соковитою м’якоттю. Пік завезення ягоди доводиться на зимові місяці, саме в цей період можливості поповнення організму вітамінами, незамінними мікроелементами максимально широкі.

Неповторний терпкий смак плодам надають особливі речовини – таніни, що володіють дубильними властивостями. Впливаючи на смакові рецептори мови, таніни викликають в’яжучий відчуття. У незрілих ягодах зміст танінів значно вище.

Незважаючи на великий вміст в хурмі фруктових цукрів, її калорійність невелика – всього 62 ккал на 100 г продукту. Вживання ягоди не викликає небезпечного підвищен