Перепелині яйця при гастриті: чи можна їсти?

Гастрит є досить поширеним захворюванням. Для хвороби характерний запальний процес на слизовому шлунковому шарі. Патологія може протікати в гострій або хронічній формі, причому кожна вимагає особливої ??дієти. Чи можна їсти яйця при гастриті, якщо так, то в якому вигляді? Давайте розберемося.

причини гастриту

Причинами гострого запального ураження можуть бути отруєння:

  • харчовими продуктами;
  • алкоголем;
  • ліками;
  • грибами.

Викликати недуга можуть також постійні нервові розлади. Гостре ерозивно-виразкові прояв є найнебезпечнішою формою запалення, оскільки вражає найглибші стінки шлунка, викликаючи т кровотеча. Якщо не вживати ніяких дій, то можливий навіть летальний результат або захворювання перейде в хронічну форму.

Спровокувати розвиток хвороби і гастродуоденита також здатні:

  • кишкові інфекції;
  • бактерії Helicobacter pilori;
  • карієс зубів;
  • запалення мигдалин;
  • неправильне харчування з переважанням гарячої, гострої, грубої їжі;
  • їжа всухом’ятку;
  • захворювання підшлункової залози, жовчного міхура, печінки.

симптоми

Основними ознаками гострої форми хвороби є:

  • печія;
  • блювота;
  • нудота;
  • тяжкість в області живота;
  • діарея або запор;
  • метеоризм;
  • бурчання в животі;
  • неприємний запах з рота.

Нелегко виявити симптоми хронічного перебігу патології. Однак деякі ознаки можуть вказувати саме на розвиток цієї недуги:

  • швидка стомлюваність;
  • нерегулярні випорожнення;
  • наліт на мові;
  • підвищений метеоризм.

Хвороба такого виду, як правило, не надає особливого впливу на клінічну картину хворого, хіба що знижується якість життя. Ось чому важливо при появі будь-яких збоїв травної системи швидше звернутися за допомогою до фахівця.

діагностика

Установка діагнозу цієї недуги вимагає проведення цілої низки досліджень:

  • первинний огляд хворого;
  • аналізи крові, сечі, калу;
  • УЗД;
  • рентгенівське обстеження;
  • езофагогастродуоденоскопія.

лікування

Після з’ясування причини захворювання гастроентеролог призначає терапію. Лікування включає використання:

  • різноманітних медикаментів, адсорбирующих токсини;
  • знеболюючих, обволакивающих препаратів;
  • коштів, що знижують рівень шлункової кислотності;
  • ліків, що поліпшують травлення;
  • спеціальної дієти.

Багато хворих з таким захворюванням не знають, які продукти можна включати. Як вживати, м’ясо, овочі. Особливо це стосується яєць.

курячі

Курячі зародки – це доступне, незамінний лікарський засіб. Їх застосовують багато спортсменів, які готуються до відповідальних, виснажливим заходам. Також ця їжа включена багатьма дієтологами як лікувальний продукт.

У ліках містяться протеїни, а ще незамінні жирні кислоти, без яких не буде відбуватися повноцінна діяльність, розвиток організму. Це ще прекрасний живильний продукт, за допомогою якого можна проводити ефективну терапію захворювань шлунково-кишкового тракту. Пов’язано це з їх унікальним складом. Чи можна пити сирі яйця? Відповісти на це питання допоможе склад:

  • макро-, мікроелементи;
  • вітаміни;
  • білкові сполуки;
  • амінокислоти;
  • антиоксиданти.

Потрібно обов’язково переконатися в якості курячого ліки, а також у відсутності сальмонельозу. Терапію можна проводити за допомогою таких рецептів:

  1. 1 ст. л. оливкової або лляної олії з’єднати з 1 білком, збити до однорідної консистенції. Ліки потрібно зберігати в холодильнику не більше 2 діб. Пити приготоване зілля по 1 ст. л. за 1 годину до трапези.
  2. Випивати білок вранці натщесерце, а також за годину до прийому їжі.
  3. Можна використовувати пару штук сирими вранці натщесерце за 2 години до їжі. Таку ж маніпуляцію виконати ввечері через 2 години після вечері. Курс оздоровлення становить тиждень.
  4. Виразку шлунка часто ставлять на ноги за допомогою іншого рецепта. Натщесерце, вставши з ліжка, необхідно пити ліки сирим, змішавши їх з 3 ст. л. меду. Після все запити стаканом козячого молока. Вже на 3 день хворий відчує полегшення, оскільки організм запустить ефект рубцювання виразок.

Цінним стравою при запаленні лізістой шлунка є варені яйця. З них можна приготувати паровий омлет при гастриті або вжити всмятку. Не можна їсти їх круто звареними або смаженими. Паровий омлет з додаванням моркви дозволить хворому урізноманітнити свою строгу дієту. Для рецепта знадобиться:

  • 50 мл молока;
  • 2 шт. білкових компонента;
  • 100 г моркви.

Овоч слід натерти на тертці, після чого пригасити водою до повної готовності. Потім моркву потрібно протерти через сито. Додати до неї молоко, сирий зародок курки, трохи підсолити, збити за допомогою віночка або виделки до стану кашки. Збиту суміш розподілити по формі, попередньо змащеній маслом або варити в пароварці, каструлі з сітчастим вкладишем. Товщина цього блюда не повинна перевищувати 4 см, щоб змогли загинути шкідливі мікроби. Перед тим як їсти страву, його зверху полити розтопленим маслом.

Якщо під рукою немає молока, його цілком можна замінити кип’яченою водою. Таке лікування дуже актуально для тих, хто страждає непереносимістю молочного білка. Ця їжа корисна при будь-яких проблемах шлунково-кишкового тракту, тому використовувати цей рецепт можна без побоювання. Однак не потрібно забувати, що не рекомендується з’їдати протягом дня більше двох яєчних білків, оскільки вони можуть спровокувати утворення холестеринових бляшок.

Можна порадувати себе солодким блюдом (десерт з полуницею). Для його приготування знадобляться:

  • 2 ст. л. вівсяних пластівців;
  • 2 ст. л. цукру;
  • кілька крапель лимонного соку;
  • 3 курячих білка;
  • 100 г полуниці.

Ягоду вимити, обсушити, подрібнити на маленькі шматочки. Білки з’єднати з соком лимона, цукром, збити. На дно форми насипати вівсяні пластівці, зверху викласти білкову суміш. Далі шар полуниці, потім знову білки, завершити процес посипкою зверху пластівців. Вийде легкий, живильний, повітряний десерт.

перепелині

Дуже часто при терапії шлункового запалення використовують перепелячий яєчний варіант. За змістом корисних елементів він перевершує курячий аналог. Шкаралупа ідентична складу кісток і зубів людини, яка складається майже на 90% з бистроусвояемий кальцію, 27 корисних для організму мікроелементів.

Перепелиний варіант по-справжньому можна вважати концентрованим біологічним набором життєво важливих для людини поживних речовин. Вживання такої їжі тваринного походження при лікуванні є відмінним стимулятором відновлення, реабілітації слизового шару шлунка. Вживання білка сприяє:

  • підвищенню апетиту;
  • зниження кислотності;
  • стимуляції травлення;
  • зниження нудоти;
  • насиченню слизової органу поживними речовинами;
  • зниження запалення.

Лізоцим є натуральним антисептиком, що сприяє пригніченню розмноження бактерій. Інша частина корисних елементів сприяє прискоренню процесу загоєння дефектів на слизовому шарі шлунка.

Вживати зародків перепелів потрібно так само, як і курячих – за годину до прийому їжі. Дорослим за день дозволяється 4 штуки, дошкільнятам не більше 2 штук на протязі доби. Терапевтичне лікування становить близько 3 місяців. Потім слідує перерва на такий же час. Подібний відпочинок робиться з метою запобігання алергії на яєчний компонент.

Після включення в раціон такої їжі помітно знижується частота рецидивів, завдяки ферментам, що дозволяє регулювати процеси нервової системи. Дуже часто саме переживання, стреси виступають першоджерелом прояви хвороби.

Лікарі рекомендують також вживати сирі яйця при даній патології вранці натщесерце для профілактичного ефекту, при цьому необхідно частіше бувати на свіжому повітрі. Дозволяється в процесі лікування розширювати раціон, коли туди додаються перепелині яйця при гастриті в тому випадку, коли у хворого немає індивідуальної нестерпності на них.

висновок

Лікування хвороби не передбачає особливих принципових відмінностей для вживання яєчного варіанту, знесеного різної свійською птицею. Для пом’якшення запалення слизової дозволено використовувати курячі, а ще перепелині варіанти, адже від них виходить абсолютно однаковий, досить ефективний результат.