Квасолева дієта для швидкого схуднення – їмо квасолю на вечерю

зміст

  • 1 Квасолева дієта для швидкого схуднення. Відгуки, результати.
  • 2 Правила дієти
    • 2.1 Мінуси дієти:
    • 2.2 Плюси дієти:
  • 3 Чому саме квасоля?
  • 4 Меню
  • 5 Рецепти дієтичних страв
    • 5.1 Лобио
    • 5.2 Боби тушковані в томаті
    • 5.3 Суп-пюре з грибами
    • 5.4 Паштет
    • 5.5 Схожі статті

Квасолева дієта для швидкого схуднення. Відгуки, результати.

Квасоля в дієтичному харчуванні досить поширений продукт. Це не тільки багате джерело рослинного білка, клітковини і вітамінів, але і доступна в будь-який час року низькокалорійна їжа.

Правила дієти

Квасолева дієта для швидкого схуднення передбачає вживання не менше 2-х літрів води в день. Основу раціону складає квасоля. Бажано, щоб вона була в вареному або тушкованому вигляді, так само допускається консервована. Важливо дотримуватися деяких правил при приготуванні, рекомендується не замочувати квасоля і солити вже після приготування. Завдяки цим нехитрим рекомендаціям квасоля збереже максимум своїх корисних компонентів. У консервованих бобах таких елементів менше, близько 80%. Тривалість дієти – не більше 7 днів.

Мінуси дієти:

  • підвищене газоутворення
  • можливо здуття
  • нерегулярні випорожнення

Плюси дієти:

  • Квасоля нейтралізує відчуття голоду, насичує шлунок, за рахунок високого вмісту білка
  • Покращує обмін речовин
  • Знижує рівень холестерину
  • Продукт доступний в будь-який час року
  • Низька ціна
  • За тиждень дієти можлива втрата 4-7 кг, в залежності від вашої ваги

Чому саме квасоля?

Чому ж за основу раціону дієтологи вирішили взяти бобові? Цей продукт здатний повністю замінити тваринний білок. Скорочення споживання тваринного білка знижує рівень холестерину в крові, що в свою чергу скорочує ризик серцевих захворювань і допомагає позбавитися від зайвої ваги. Не забувайте, що підвищений рівень холестерину – одна з основних причин надмірної ваги. Рекомендується вживати бобові на вечерю при правильному харчуванні, так як рослинний білок легко засвоюється нашим шлунково-кишкового тракту (шлунково-кишковий тракт). Квасоля багата амінокислотами, калієм, магнієм, фосфором, кальцієм, цинком і іншими мікроелементами. У ній так само є вітаміни груп А, В, С, Е і РР. Чи включається в раціон при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, цукровому діабеті, хворобах сечовидільної системи, при нирковій недостатності, туберкульозі, ревматизмі і захворюваннях печінки. Допомагає боротися з зубним каменем. Найменш калорійна з бобових – стручкова квасоля. Правильне харчування неможливо без вищевказаних елементів, що робить бобові – незамінним продуктом в меню.

Меню

Квасолева дієта для швидкого схуднення має добре збалансований раціон, сформований так, щоб організм отримував всі необхідні мікроелементи, БЖУ, амінокислоти і вітаміни. Щоб організм міг засвоювати залізо, а так же полегшити процес перетравлення їжі, боби комбінують з овочами і фруктами, багатими на вітамін С. При бажанні можна повторити даний курс дієтичного харчування через пару тижнів. Вихід з дієти повинен бути поступовим, в кожен новий прийом їжі додавайте продукт і збільшуйте розмір порції. Після завершення курсу необхідно дотримуватися правильного харчування, щоб кг не повернулися.

1 день:

  • Перший сніданок: йогурт, мюслі, зерновий хлібець з паштетом з бобових
  • Другий сніданок: фруктовий мікс
  • Обід: квасоля (100г), тушкована капуста, трав’яний чай
  • Вечеря: тушкована спаржа з ??печерицями (100г), риба на грилі, фреш з цитрусових

2 день:

  • Перший сніданок: мюслі з молоком (100 г), кава або чай
  • Другий сніданок: фруктовий мікс
  • Обід: квасоля (100г), тушковані овочі, трав’яний чай
  • Вечеря: спаржа (100г), овочевий салат, фреш з цитрусових

3 день:

  • Перший сніданок: вівсяна каша з сухофруктами, терте яблуко з медом
  • Другий сніданок: йогурт
  • Обід: квасоля тушкована в томаті (100 г), овочеве рагу, трав’яний чай
  • Вечеря: спаржа (100 г), салат з білокачанної капусти і моркви, томатний сік

4 день:

  • Перший сніданок: йогурт, зерновий хлібець з паштетом з бобових, кави
  • Другий сніданок: фруктовий мікс
  • Обід: лобіо (100 г), морквяний фреш
  • Вечеря: рис, відварна куряча грудка (100г), трав’яний чай

5 день:

  • Перший сніданок: сирна маса (100 г), чай або кава
  • Другий сніданок: грейпфрут
  • Обід: спаржа (100 г), тушкована капуста, фреш з цитрусових
  • Вечеря: картопля в мундирі (2шт), квасоля тушкована в томаті (100г)

6 день:

  • Перший сніданок: фрукт, зерновий хлібець з бринзою, кава
  • Другий сніданок: йогурт
  • Обід: знежирений сир (100г), салат з пекінської капусти та кукурудзи, трав’яний чай
  • Вечеря: тушкована спаржа з ??печерицями (100г), фрукт

7 день:

  • Перший сніданок: пшенична каша, тост з медом
  • Другий сніданок: апельсин
  • Обід: лобіо (100г), тушковані овочі
  • Вечеря: квасоля (100г), фреш з цитрусових

Рецепти дієтичних страв

лобіо

Квасоля 500г, цибуля 3шт, рослинне масло, оцет, зелень петрушки, базилік, коріандр, хмелі-сунелі. Приправа: горіхи 50г, перець мелений, часник 1шт, оцет.

Варити боби на слабкому вогні 1 годину до готовності. Підсмажити цибулю. Базилік розтерти з ложкою оцту. В окремій ємності змішати інгредієнти для приправи. Змішати відварену квасолю, цибулю; посолити і обсмажити. Додати розтертий з оцтом базилік, приправи і зелень. Все це перемішати.

Боби тушковані в томаті

Квасоля 300г, томатна паста, цибуля 1шт, часник 2зубчіка, спеції, олію

Обсмажити цибулю з додаванням томатної пасти. Посолити і додати спеції. Дати томатного соусу загуснути. Додати відварену квасолю і часник. Гасити на слабкому вогні 5-7 хвилин.

Суп-пюре з грибами

Квасоля 1кг, печериці 150г, зелений горох 100г, яйця 2шт, вершкове масло, вершки 150мл

Відварити квасолю і зробити пюре (з додаванням бульйону). В отриману масу додати вершки і 2ст вершкового масла. Відварити нарізані гриби і горох. Все змішати і збити блендером.

паштет

Квасоля 500г, консервовані томати в маслі 8шт, половинка лимона, цибулю 2шт, часник 1зубчік, зелень петрушки, оливкова олія, паприка

Обсмажити подрібнену цибулю і часник. Відварену квасолю, підсмажений часник, лимонний сік і масло змішати і збити в блендері. Нашаткувати томати і зелень. У пюре додати цибулю, томати, петрушку і паприку. Сіль і перець додайте за смаком. Все добре перемішайте. Подавайте з тостами або зерновим хлібом.